Kolbotn Fysikalske Institutt

Fysioterapi - Manuellterapi - Psykomotorisk fysioterapi

Ny pasient og ønsker time?

Ved Kolbotn Fysikalske Institutt (KFI) har du 3 muligheter:
 

1. Uten avtale

Ingen ventetid for fysikalsk behandling hos fysioterapeut uten avtale med HELFO.


Vi anbefaler alle med helseforsikring å bestille time her. Han har ikke driftsavtale med kommunen og får derfor ikke refusjon fra HELFO. Timene er allikevel ikke mer enn ca 70 kr dyrere enn hos avtalefysioterapeutene (Undersøkelse: 400,- Behandling: 300,-). Du kan også bestille ved å sende SMS til tlf 47 01 55 01.

 
 

2. Kartlegging

Undersøkelse og vurdering av fysioterapeut eller manuellterapeut. Les mer om dette tilbudet nedenfor.

 
 

3. Ordinær venteliste

Ventetid ca 2-6 mnd for fysioterapi/ manuellterapi. Ta kontakt på tlf 90 94 35 23 og legg igjen beskjed på svareren.

 
 

Hva innebærer kartlegging?


I samarbeid med Oppegård kommune vil alle som ønsker å sette seg på venteliste få et tilbud om en vurdering av manuellterapeut eller fysioterapeut. Når du kommer blir du bedt om å fylle ut et spørreskjema (30 min) før du får en rask undersøkelse (ca 15-20 min). Sett av totalt 60 min.  Ta med et stort håndkle. Etter kartleggingen vil du bli tilbudt ett av disse fire tilbudene:

 

  1. Tilbud om plass på en treningsgruppe.
  2. Treningsprogram som lages individuelt til deg.
  3. Stå på ordinær venteliste.
  4. Annet. Manuellterapeuter har henvisningsrett til spesialist, MR, Rtg og kan sykmelde.


Vi tror og håper at mange på denne måten kommer raskere i gang og behovet for fysioterapi kan avta noe, og de som virkelig trenger det får et raskere og bedre tilbud. Det vil ikke medføre noen ulempe for deg å takke ja eller nei til tilbudet du vil få. Du mister ikke din plass på den ordinære ventelisten. Har du plager fra bekkenbunnen (inkontinens, prolaps (nedfall) og smerter) må du bestille to påfølgende timer. Kartleggingen finner sted på KFI på mandag og fredag formiddag, og timen legges ut 7 dager i forveien. Hvis timen avbestilles senere enn 24 timer før har HELFO vedtatt at både egenandel og trygderefusjon må betales (totalt kr 642,-). Trenger du hjelp til online timebestilling så kontakt Ingeborg på tlf 909 43 523 eller Sverre på tlf 47 01 55 01.